Jul 31, 2011

oh manusia,,

Bismillahirrahmanirrahim.

kita sendiri tahu yang manusia ini tak lekang dari membuat kesilapan,,pengalaman itu banyak mengajar kita dari mengulangi kesilapan tersebut dan membuatkan kita jadi lebih matang,,dan aku sendiri jugak tak nafikan yg aku ini betul2 sempurna dan tak pernah lakukan kesilapan,memang tipu la kalau aku ckp aku ni betul2 sempurna,,

tapi ramai orang yang susah nak terima teguran dari pihak lain,,bila org lain tegur dikatakan orang itu mengutuk,menghina dan macam2 lagi,,tak semua teguran yang kita terima itu menghina kita,,teguran itu ada pelbagai bentuk,ada teguran yang membina dan ada jugak teguran yang menjatuhkan kita,,tapi kenapa kita sendiri tak boleh fikir yang teguran pihak lain itu sebenarnya salah satu contoh terbaik untuk kita sedar akan kesilapan yang kita lakukan,,kenapa kita mudah sangat meronta bila dikritik atau ditegur,,kenapa kita tak berfikir sejenak untuk fikirkan teguran yang kita terima itu,,???

maaf la sebab aku tulis benda2 macam ini,,mungkin bengang dengan sikap manusia yang mcm ini,,
dunia skrg dah canggih,,semua guna kemudahan facebook,,,nak luahkan perasaan semua mudah je tulis kat status tu,,nak mencaci la,,nak mengamuk la,,,,nak mengutuk org la,macam2 lagi,,dan bila ditegur dengan status seperti itu,,mudah sangat nak melenting,,tak paham betul dengan manusia mcm ni,,,tulis kat status nak bagi 1 dunia tahu,,fikir2 kan lah,,,ambil masa sedikit sebelum kita bertindak,,agar tindakan yang kita buat itu tak buat hati orang lain terganggu,,,,,


salam,,,

3 comments:

run aziluz said...

salam n hi :) orang datang sini nak bagitau

blog yg dulu tak betul sikit. ni link blog baru. kalau ada masa datanglah okay :) blog lama tu dah tak guna lepas ni, guna blog baru je.

runaziluz.blogspot.com

Faiz Ismail said...

ok zul,,:)

Anonymous said...

Music For DJ House Techno Trance Hardstyle -
Music for Dance - Best Club Music
http://2013.0daymusic.org/
www.uploaded.lt
www.0daymusic.eu
www.0dayvinyls.org
www.filestube.eu
www.filestube.lt
www.mediafire.lt
www.oron.cz
www.oron.dk
www.oron.ee
www.oron.lt
www.oron.se
www.0daymusic.org